Casa EI

Short tagline goes here
Descripció del projecte
DATA

2017

TIPUS

Habitatge

SERVEI

Global

COMPARTIR
Casa EI

Casa per una parella jove i la seva futura família que busca tenir quatre espais clars: una zona de dia àmplia, una zona de nit amb tres habitacions, una zona d’oci i una zona de magatzem per a vehicles.

Partim d’una edificació preexistent consistent en un antic corral d’ovelles al qual se li havia fet una remunta, ens trobem amb alguns condicionants importants. Tenim una volumetria predefinida l’espai principal de la qual està dividit en dos amb una paret de càrrega i te façana a dos carrers amb moltes obertures ja fetes a una paret de 60cm de maçoneria de pedra que queden a l’alçada del paviment interior.

Amb aquests condicionants de partida i la premissa de tenir espais alts amb molta llum, proposem dos patis que articulen el funcionament general de l’habitatge. Un pati que ens dona l’accés amb l’escala des de la planta baixa i que genera l’espai d’estudi al seu voltant i un altre pati que porta llum al centre de l’espai principal i articula els espais de cuina, estar i menjador.

L’interior s’ha dissenyat jugant amb materials foscos a la part inferior, la que seria l’alçada habitual d’un habitatge i clars a les parts superiors per maximitzar aquesta sensació d’espais alts i ben il·luminats. També s’ha treballat amb molt detall la paret que separa l’espai principal de la cuina, el bany i el pati per integrar-ne les fusteries.